Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Το Λαογραφικό Μουσείο Βυτίνας στην Γορτυνία

Την πλατεία της Βυτίνας, του Δήμου Γορτυνίας, κοσμεί ένα αξιόλογο λαογραφικό μουσείο με πλούσια εκθέματα,  ντοκουμέντα της οικονομίας, της κοινωνίας και του πολιτισμού μιας άλλης εποχής.
Περιλαμβάνει παλιά εργαλεία του γεωργού, του τσοπάνη, του μελισσοκόμου, του αμπελουργού, του παντοπώλη, οικιακά σκεύη και αντικείμενα, εργαλεία οικοτεχνίας, υφαντά, παραδοσιακές φορεσιές, παλιές φωτογραφίες, κ.ά.

Τα εκθέματα του μουσείου συγκεντρώθηκαν την δεκαετία του ’80, χάρις στην εθελοντική πρωτοβουλία του αειμνήστου Λεωνίδα Αναγνωστόπουλου (Λόντου), δασκάλου, συγγραφέα-λαογράφου και του Σωτηρίου Κούκα, κουρέα και ανταποκριτή τοπικής εφημερίδας, όπως επίσης και στην ευγενική προσφορά των κατοίκων της Βυτίνας και περιχώρων.
Σήμερα λειτουργεί σε παραχωρημένο δημοτικό κτίριο,  με την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας "Κων/νος Παπαρρηγόπουλος", ο οποίος φροντίζει να είναι ανοικτό για τους επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες σε τακτική βάση, αλλά και οποιαδήποτε μέρα κατόπιν τηλεφωνήματος στον υπεύθυνο του μουσείου, τον διατελέσαντα επί πολλά έτη πρόεδρο του συλλόγου κ. Φώτη Κατσούλια τηλ. 6972009573





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου