Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

"Γορτυνία -Ημέρες παράδοσης"-Λουτρά Ηραίας 19/8/2015

Εκδήλωση παραδοσιακής μαγειρικής και λαογραφίας
"Γορτυνία-Ημέρες Παράδοσης"

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) με την συνεργασία πολιτιστικών φορέων και εθελοντών πραγματοποίησαν εκδηλώσεις για την ανάδειξη και καταγραφή στοιχείων που αφορούν την παραδοσιακή μαγειρική και την λαογραφία όπως παραδοσιακές γεύσεις, παραδοσιακά τραγούδια, ήθη, έθιμα, παραδοσιακές ασχολίες, κ.ά.
Η δεύτερη εκδήλωση έγινε το βράδυ της Τετάρτης 19/8/2015, στην πλατεία των Λουτρών Ηραίας, κοντά στο χώρο του Υδροθεραπευτηρίου.
Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ηραίας κ. Παναγιώτης Μητρόπουλος, ο γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου Γορτυνίας κ. Δημήτριος Γαβράς, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Λουτρών κ. Γεώργιος Κολιόπουλος καθώς άλλων τοπικών κοινοτήτων, ο εκπρόσωπος της «Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης» κ. Βασίλης Παναγόπουλος, κ.ά

 
Πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν σ’ αυτή την λαϊκή  συνεστίαση ανάδειξης της γορτυνιακής παράδοσης, τραγούδησαν χωρίς μικρόφωνα, γνωστά και άγνωστα σε πολλούς  τοπικά παραδοσιακά τραγούδια, χόρεψαν  και απόλαυσαν την χαρά της συμμετοχής, αλλά και την νοστιμιά από τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά που ετοίμασαν οι νοικοκυρές του χωριού, καθώς και τις φρέσκιες τηγανίτες που παρασκευάζονταν στον ίδιο χώρο.
Συνεργάτες στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν ο μουσικός και ερευνητής Κώστας Παυλόπουλος  με ομάδα μουσικών από τον Γιάννη Παυλόπουλο (βιολί- τραγούδι), Κώστα Παπαπροκοπίου (λαούτο), Ανδρέα Νιάρχο(φλογέρα), που έπαιξαν και τραγούδησαν μαζί με τον κόσμο.
Στη θαυμάσια παρέα που δημιουργήθηκε, ήταν και ο γνωστός τραγουδιστής των δημοτικών τραγουδιών Θεόφιλος.
Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Γραφείο Τύπου

 

 

















 

 


 






























 





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου