Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

"Γορτυνία-Ημέρες Παράδοσης"- Σέρβου 18/8/2015

Εκδήλωση παραδοσιακής μαγειρικής και λαογραφίας

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) με την συνεργασία πολιτιστικών φορέων και εθελοντών πραγματοποίησαν εκδηλώσεις για την ανάδειξη και καταγραφή στοιχείων που αφορούν την παραδοσιακή μαγειρική και την λαογραφία όπως παραδοσιακές γεύσεις, παραδοσιακά τραγούδια, ήθη, έθιμα, παραδοσιακές ασχολίες, κ.ά.
Η πρώτη εκδήλωση έγινε στην Τοπική Κοινότητα Σέρβου Γορτυνίας το βράδυ της Τρίτης 18/8/2015, στην πλατεία στη «Ράχη», άνω του Πολιτιστικού Κέντρου του Συνδέσμου Απανταχού Σερβαίων.

 
Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ηραίας κ. Παναγιώτης Μητρόπουλος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ο Εντ. Δημ. Σύμβουλος Δ.Ε. Τρικολώνων κ. Κώστας Κανελόπουλος, ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Στεμνίτσας κ. Θωμάς Σαρακινιώτης, ο εκπρόσωπος της «Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης» κ. Βασίλης Παναγόπουλος, κ.ά
Πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες συμμετείχαν σ’ αυτή την λαϊκή  συνεστίαση ανάδειξης της γορτυνιακής παράδοσης, τραγούδησαν χωρίς μικρόφωνα, γνωστά και άγνωστα σε πολλούς  τοπικά παραδοσιακά τραγούδια, χόρεψαν  και απόλαυσαν την χαρά της συμμετοχής, αλλά και την νοστιμιά από τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά που ετοίμασαν οι νοικοκυρές του χωριού.
Συνεργάτες στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν ο μουσικός και ερευνητής Κώστας Παυλόπουλος  με ομάδα μουσικών από τον Γιάννη Παυλόπουλο (βιολί- τραγούδι), Κώστα Παπαπροκοπίου (λαούτο), Ανδρέα Νιάρχο(φλογέρα), που έπαιξαν και τραγούδησαν παρέα με τον κόσμο.
Στο τέλος της βραδιάς, με πολύ συγκίνηση,  οι μεγαλύτεροι της παρέας διηγήθηκαν ιστορίες από τα παλιά.
Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Γραφείο Τύπου












 


 




 





 





 




















   




Βίντεο από την εκδήλωση:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου