Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Του Αγίου Νικολάου στην Λυσσαρέα Γορτυνίας



Σπάνια συναντάμε ναούς του Αγίου  Νικολάου στα ορεινά και ηπειρωτικά και μια τέτοια περίπτωση είναι   στο χωριό Λυσσαρέα!  Ένας «θαλασσινός»  Άγιος  στην ορεινή Γορτυνία!
Στην όμορφη εκκλησία του χωριού έγινε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία,  λειτουργούντος  του εφημέριου π. Γεωργίου Γιαννόπουλου με την βοήθεια χορωδίας άριστων ψαλτών που κατάγονται από την  Λυσσαρέα και  διαμένουν στην Αθήνα και στην Κόρινθο.
Κατά την παρατήρηση και κατά την παράδοση,  η μέρα του Αγίου Νικολάου είναι βροχερή και χειμωνιάτικη, όμως φέτος ο καιρός ήταν ήπιος και γλυκός, με αραιή συννεφιά και λιακάδα.  Έτσι,  μετά το σχόλασμα, δόθηκε η ευκαιρία στους εκκλησιαζόμενους  να μιλήσουν και να ανταλλάξουν ευχές στο προαύλιο της εκκλησίας, να ιδωθούν φίλοι και γνωστοί, καθώς παρευρίσκοντο εκτός από τους μονίμους κατοίκους, οι Λυσσαρεώτες της Αθήνας και των άλλων αστικών κέντρων, αλλά και κάτοικοι από τα γύρω χωριά.

 
Ο Σύλλογος Λυσσαρεωτών και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, παρέθεσαν γεύμα με νηστήσιμα φαγητά-αφού διανύουμε την περίοδο του σαραντάμερου-στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου παρακάθισαν όλοι οι  προσκυνητές.
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία! Χρόνια πολλά! Και του χρόνου με υγεία!





















 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λυσσαρεωτών κ. Κώστας Γκόγκος...με πολύ χαμόγελο!



Ο έτερος των φωτογράφων και ...έτερον ήμισυ!







            Συνομιλία με τον κ. Αντωνόπουλο



 Συνομιλία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λυσσαρεωτών κ. Κώστα Γκόγκο....λέμε για τα κοινά!








 



 










 Η πλατεία του χωριού.
 


 Το χωριό Λυσσαρέα ανάμεσα σε δυο λόφους.

2 σχόλια: