Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ο Εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στου Σέρβου Γορτυνίας


Με την συμμετοχή πολλών πατριωτών, που ανταμώνουν κάθε Δεκαπενταύγουστο στο χωριό, γιορτάστηκε κι εφέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό, Πολιούχο του χωριού Σέρβου Γορτυνίας.
Την παραμονή της μεγάλης γιορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και  Λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας, λειτουργούντος του Αρχιμανδρίτη Ιερωνύμου από την Μεγαλόπολη.
Την ημέρα της Παναγίας έγινε Θεία Λειτουργία που την παρακολούθησε πολύς κόσμος και Αρτοκλασία υπέρ υγείας των πιστών, σε εορταστική ατμόσφαιρα με δαφνοστολισμούς και σημαιοστολισμούς στον ναό και στον περιβάλλοντα χώρο.








 







































Το βράδυ της ίδιας μέρας στον περίβολο του ναού και πλατεία του χωριού, έγινε πανηγυρική παραδοσιακή εκδήλωση με δημοτικά τραγούδια. Η ορχήστρα του Γιώργου Δαλιάνη-Διαμαντή Ρουμελιώτη και των συνεργατών τους έπαιξε ακούραστα μέχρι πρωίας και όλοι οι πατριώτες χόρεψαν και γλέντησαν με την ψυχή τους.


 


 





 


















 







 Τα ξημερώματα η ορχήστρα του Γιώργου Δαλιάνη και του Διαμαντή Ρουμελιώτη ενώθηκε με τον κόσμο και τραγουδήσαμε όλοι μαζί τοπικά τραγούδια. Το τραγούδι "Τούτη την ακροπελαγιά ή ακροποταμιά" ήταν πολύ αγαπημένο στην περιοχή της Γορτυνίας και με ωραίους στίχους:

Τούτη την ακροποταμιά θέλω να βοτανίσω
και το κορίτσι του παπά, θέλω να το φιλήσω.
Νύχτα ήταν που το φίλησα, ποιος ήταν ποιος μας είδε
Μας είδε τ’ άστρι της αυγής, Αυγερινός και η Πούλια
Μας είδαν τρία κλεφτόπουλα που τριγυρνάν τις νύχτες
Τις νύχτες και τις κονταυγές κι ούλα τα μεσημέρια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου