Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Εκδηλώσεις Δήμου Γορτυνίας-4ο Έθνικ Φεστιβάλ στην Βυτίνα


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις  8,9 και 10 Αυγούστου 2014, το 4ο Έθνικ Φεστιβάλ Δήμου Γορτυνίας που διοργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας και ο Σύνδεσμος Φιλοπρόοδων Βυτίνας  στην Βυτίνα και Δημητσάνα.
Το φεστιβάλ περιλάμβανε εκδηλώσεις κι εργαστήρια για την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, τον αυτοσχεδιασμό στο τραγούδι, τη μουσική της Λατινικής Αμερικής κι άλλες πολλές δραστηριότητες. Τα εργαστήρια φιλοξενήθηκαν στις αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Βυτίνας και δίδαξαν καταξιωμένοι δάσκαλοι της μουσικής.
Διδάσκοντες εργαστηρίων:
 Σοφία Λαμπροπούλου, κανονάκι
 Luis Enrique Bu Pascual, λατινοαμερικάνικα κρουστά
Αγγελική Τουμπανάκη, φωνητικός κύκλος



Η παρακολούθηση των εργαστηρίων ήταν δωρεάν και οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 50, που ήρθαν από περιοχές της Αρκαδίας, αλλά και από μακρινότερες  περιοχές.
Την Παρασκευή 8 Αυγούστου έγινε παρουσίαση λατινοαμερικάνικων κρουστών στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στην Δημητσάνα, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και μεγάλων, την δε Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 έγινε συναυλία στην πλατεία της Βυτίνας με αναφορές στην παραδοσιακή μουσική της Αρκαδίας, λάτιν ρυθμούς και άλλες μουσικές που την παρακολούθησε πολύς κόσμος.
Σημειωτέον ότι το 4ο Έθνικ Φεστιβάλ Δήμου Γορτυνίας διοργανώθηκε παράλληλα με το 2ο Φεστιβάλ Μελιού Βυτίνας που έφεραν την Βυτίνα στο κέντρο του ενδιαφέροντος και κατακλύστηκε από επισκέπτες όλο το τριήμερο.























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου