Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Θεοδωράκεια 2014-εικόνες και αποτελέσματα

Δελτίο Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε κάτω από το σύνθημα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» την Κυριακή 11 Μάιου 2014 ο 5ος λαϊκός αγώνα δρόμου «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2014» προς τιμήν του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή της δημοκρατίας Μίκη Θεοδωράκη.
Την διοργάνωση είχαν αναλάβει ο Δήμος Γορτυνίας με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) ενώ υποστήριξαν με έργα και την παρουσία τους πολλοί από τους τοπικούς φορείς όπως: Tο Μουσείο Ζάτουνας «Μίκης Θεοδωράκης»,  οι πολιτιστικοί σύλλογοι Βαλτεσινίκου «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», τα δημοτικά συμβούλια των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων, κ.α.
Οι δρομείς διέτρεξαν απόσταση 24,3 χιλιομέτρων, με αφετηρία τη Ζάτουνα και τερματισμό το Βαλτεσινίκο. Την τεχνική ευθύνη ολοκλήρωσης του αγώνα, είχε λόγω τεχνογνωσίας, ο εκ των συνδιοργανωτών, Σύλλογος  Δρομέων Υγείας Αθήνας και η αρτιότητα του υπήρξε μοναδική.
Συμμετείχαν συνολικά 142 αθλητές, Μαραθωνοδρόμοι και μη, από όλη την Ελλάδα, και τερμάτισαν 138, οι υπόλοιποι τερμάτισαν εκτός χρόνου. Οι δηλώσεις συμμετοχής ήταν 198 άτομα.

 
Πρώτος  έκοψε το νήμα ο Τανούς Αμπντάλα με χρόνο 1:39:16 ανεξάρτητος. Δεύτερος ο Γεώργιος Τσιγερίδης με χρόνο 1:43:47 του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής και τρίτος ο Κωνσταντίνος Κοζανίτης με χρόνο 1:47:10 ανεξάρτητος. 
Από τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μακρίδη Ελίνα με χρόνο 1:59:17 που είχε κερδίσει και τον περσινό αγώνα πετυχαίνοντας καλλίτερο χρόνο. Δεύτερη η Μαρία – Λουϊζα Καμαρινού ανεξάρτητη με χρόνο 2:07:33 και τρίτη η Ευγενία Μπουλμέτη με χρόνο 2:08:22
Μεταξύ των αθλητών έλαβε μέρος και ένας τυφλός παραολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος συνοδεία οδηγού, ο Μιχάλης Ασλάνογλου, που συνόδευε ο Κώστας Κατσιμίχας που τερμάτισαν με χρόνο 3:06:35  και δίδαξαν πολλά με το παράδειγμά τους.
Στους νικητές αποδόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και έπαθλα. Τα έπαθλα  φιλοτέχνησε και προσέφερε δωρεάν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο αγώνα ο γλύπτης Γιάννης Σουβατζόγλου όπως άλλωστε κάνει κάθε φορά μέχρι σήμερα.
Όλοι που έλαβαν μέρος αλλά δεν μπήκαν στα μετάλλια, παρέλαβαν το ειδικό μπρούτζινο μετάλλιο και δίπλωμα  συμμετοχής.

Αξίζουν τα συγχαρητήρια μας σε όλους, του δρομείς που συμμετείχαν, στους εθελοντές που η προσφορά τους ήταν ανεκτίμητη, στα παιδιά των σχολείων Βαλτεσινίκου και Βυτίνας που με τα μοναδικά θεματικά (για το Θεοδωράκη) έργα ζωγραφικής που έκαναν με την παρακίνηση των δασκάλων τους έδειξαν την ευαισθησία τους.  Τέλος στην Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα στα παραρτήματα των Λαγκαδίων και Δημητσάνας, στην εταιρεία Interamerican η οποία κάθε χρόνο συνδράμει τον αγώνα με παροχή εξοπλισμένου ασθενοφόρου της Οδικής Βοήθειας Πατρών, στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, στο Σώμα Σαμαρειτών Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ παράρτημα Τρίπολης, που με φιλότιμο και επαγγελματισμό προστάτευσαν  και υποστήριξαν τον αγώνα και στον παρουσιαστή της όλης διοργάνωσης μοναδικό Κώστα Τσαγκαράκη.
Θα ήταν φυσικά παράλειψη να μη αναφερθούμε στην υποδοχή των κατοίκων της περιοχής που με το  χειροκρότημά τους ενθουσίασαν τους αθλητές δείχνοντας έτσι το σεβασμό, και το θαυμασμό τους. Επίσης στα καταστήματα που προσέφεραν τα «καλούδια» τους και ενίσχυσαν τη φιλοξενία.
Τέλος ευχαριστούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία, καθώς επίσης και το ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ και ιδιαίτερα την πρόεδρό του κυρία Ελένη Μπερτσάτου (εκ μητρός Μαγουλιανίτισας) που ήταν η «ψυχάρα» του αγώνα μαζί με τον γνωστό μας πλέον Παύλο Διακουμάκο και την υπόσχεση όλων του χρόνου να πάμε «ακόμα  ψηλότερα».
Σχετικό  υλικό στο www.anatrexo.gr
Από την  οργανωτική επιτροπή. 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκκίνηση, την διάρκεια και τον τερματισμό του αγώνα με τις απονομές των επάθλων.









































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου