Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Τελετή Ανακήρυξης του καθηγητή Χαράλαμπου Γαβρά, Επίτιμου Δημότη Γορτυνίας



H Τελετή Ανακήρυξης του Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής της Βοστώνης και Προέδρου του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Χαράλαμπου Γαβρά, ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Γορτυνίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουλίου 2013, στο Διασυνεδριακό Κέντρο της Δημητσάνας, υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας.
Στην σεμνή και ωραία τελετή, που οργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας,  η Παγγορτυνιακή Ένωση και ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Πάτρας, παρουσιάστηκε η ζωή και το μεγάλο επιστημονικό έργο του καθηγητή στον τομέα της Ιατρικής διεθνώς.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος κ. Πηνελόπη Γαβρά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και προσφώνησαν τον κ. Χαράλαμπο Γαβρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος. Από την Δημοτική αρχή επίσης παρέστησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας κ. Ελένη Θανοπούλου-Χριστοπούλου και η Αντιδήμαρχος Γορτυνίας κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή.

 
Από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας παραβρέθηκαν και μίλησαν για την προσωπικότητα του κ. Γαβρά, ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος Γώγος  Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος, ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Μέγας μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος, η κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πάτρας.
Επίσης μίλησαν για το τιμώμενο πρόσωπο, ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης, κ. Παναγιώτης Πλέσσιας και ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πάτρας κ. Παναγιώτης Παπαγιαβής.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί Γορτύνιοι, καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι της οικογένειας.

Ο  Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος ανακηρύττοντας τον κ. Χαράλαμπο Γαβρά, Επίτιμο Δημότη του Δήμου Γορτυνίας, του απέδωσε  πολυτελή τιμητική πλακέτα μαζί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τιμητικές πλακέτες επίσης απέδωσαν ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης κ. Παναγιώτης Πλέσσιας, ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πάτρας κ. Παναγιώτης Παπαγιαβής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Λουτραίων κ. Χρήστος Γαβράς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζατουνιτών κ. Ιωάννης Δρούλιας και ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Απανταχού Γαβραίων κ. Νικόλαος Γαβράς.
Κατόπιν ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος  Γαβράς αφού ανέβηκε στο βήμα, εξέφρασε την συγκίνηση του και τις ευχαριστίες του για την τιμητική εκδήλωση και μίλησε στους παρευρισκόμενους, αναπτύσσοντας το θέμα: «Ανώτατη παιδεία, παρελθόν και μέλλον”.
Συνοδοιπόρος στην ζωή και στην επιστημονική του πολυετή δραστηριότητα είναι η σύζυγος του κ. Ειρήνη Γαβρά, μέλος της επιστημονικής ερευνητικής ομάδας της Ιατρικής Σχολής της Βοστώνης.

Σύντομο βιογραφικό

O Χαράλαμπος Γαβράς είναι καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και διευθυντής του Τμήματος Υπέρτασης και Αθηρωσκλήρυνσης στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.
 Κατάγεται από τα Λουτρά Ηραίας Αρκαδίας και είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας.
Ειδικεύτηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας, και από το 1975 εντάχθηκε στο δυναμικό του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
Είναι ένας από τους πρωτοπόρους στην έρευνα του συστήματος ρενίνης-αγγειοτενσίνης. Υπήρξε ο πρώτος που εισήγαγε τους αναστολείς ACE για τη θεραπεία υπερτασικών ασθενών καθώς και ασθενών με καρδιαγγειακά
Το έργο του και η προσφορά του στην θεραπεία της υπέρτασης και των καρδιολογικών νοσημάτων είναι πρωτοπόρα και αναγνωρισμένη διεθνώς.
Φάρμακα που η ερευνητική του δραστηριότητα παρέδωσε σε κλινική χρήση και αφορούν την πρόληψη των καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, αποτελούν σήμερα την κλασσική θεραπεία παγκοσμίως.
Είναι μέλος πολλών επιστημονικών ομάδων και αποδέκτης τιμητικών διακρίσεων.
Έχει διατελέσει πρόεδρος της Αμερικάνικής Εταιρείας Υπέρτασης και διευθυντής του συμβουλίου για την έρευνα της υπέρτασης της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας
Έχει συγγράψει περισσότερες από 650 επιστημονικές εργασίες.
Υπήρξε εξωτερικός αξιολογητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Από τον Ιανουάριο 2013 είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πάτρας με τετραετή θητεία.
Στην ανώτερη αυτή διοικητική θέση εξελέγη  με  ομόφωνη απόφαση των εσωτερικών μελών του συμβουλίου ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πάτρας, αναγνωρίζοντας τις αναγνωρισμένες διεθνώς ακαδημαϊκές και διοικητικές δυνατότητες.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας
προσφωνεί τον καθηγητή κ. Χαράλαμπο Γαβρά


 Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Σπ. Γιαννόπουλος 
προσφωνεί τον καθηγητή κ. Χαράλαμπο Γαβρά



Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Σπ. Γιαννόπουλος, ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος Γαβράς και στο μέσον η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ελένη Θανοπούλου-Χριστοπούλου,
με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ανακηρύσσει τον κ. Γαβρά,
Επίτιμο Δημότη Γορτυνίας




Ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος Γαβράς, παραλαμβάνει από τον Δήμαρχο Γορτυνίας την τιμητική πλακέτα.



Ο  κ. Χαράλαμπος Γαβράς, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Βοστώνης και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πάτρας

 

Στην παρουσίαση η δημοσιογράφος κ. Πηνελόπη Γαβρά



Πανοραμική άποψη της αίθουσας του Διασυνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας, 
ενώ στο βήμα βρίσκεται ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Χαράλαμπος Γώγος



Η κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πάτρας.






Ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης κ. Παναγιώτης Πλέσσιας
απονέμει τιμητική πλακέτα στον κ. Χαράλαμπο Γαβρά.



Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζατουνιτών κ. Ιωάννης Δρούλιας
απονέμει τιμητική πλακέτα στον κ. Χαράλαμπο Γαβρά.
(Ο κ. Χαράλαμπος Γαβράς έχει καταγωγή από τα Λουτρά Ηραίας, αλλά γεννήθηκε στην Ζάτουνα)
  


Ο Πρόεδρος Απανταχού Γαβραίων κ.  Νικόλαος Γαβράς
απονέμει τιμητική πλακέτα στον κ. Χαράλαμπο Γαβρά.

  

Ο κ. Χρήστος Γαβρά, Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Λουτραίων
απονέμει τιμητική πλακέτα στον κ. Χαράλαμπο Γαβρά.

 

Από αριστερά: Ο καθηγητής Ιατρικής κ. Παναγιώτης Μέγας, μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ο κ. Παναγιώτης Παπαγιαβής, Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πάτρας, ο Επίτιμος Δημότης Γορτυνίας καθηγητής κ. Χαράλαμπος Γαβράς, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Σπ. Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής κ. Παναγιώτης Πλέσσιας



Ο Επίτιμος Δημότης Γορτυνίας κ. Χαράλαμπος Γαβράς και η σύζυγος του Ειρήνη Γαβρά, 
στο κέντρο, περιστοιχιζόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, τον Δήμαρχο Γορτυνίας, τους διοργανωτές και συντελεστές της εκδήλωσης.


Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης είναι του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου