Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η Γορτυνία "ανοιχτό εργαστήριο" για τους σπουδαστές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.


Δελτίο Τύπου Δήμου Γορτυνίας
Η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ, Γιάννη Γιαννόπουλο με θέμα την εργασία σπουδαστών της σχολής σε οικισμούς του Δήμου Γορτυνίας. Η σχολή προγραμματίζει η τάξη των σπουδαστών του 5ου εξαμήνου να μεταβεί στην περιοχή της Γορτυνίας από 2/11 έως 7/11 και να εργαστεί σε παραδοσιακούς οικισμούς του Δήμου Γορτυνίας.
Η εργασία τους θα περιλαμβάνει λήψη στοιχείων που αφορούν τον οικισμό (ιστορικά, πληθυσμιακά, λαογραφικά κλπ), φωτογραφήσεις, αποτύπωση και σχεδίαση κτηρίων και ελεύθερων χώρων των οικισμών, δημοσίων και ιδιωτικών. Ο αριθμός των σπουδαστών θα είναι περίπου 240 άτομα, στους οποίους περιλαμβάνεται και ένας σημαντικός αριθμός σπουδαστών από ξένα Πανεπιστήμια στα πλαίσια των προγραμμάτων ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus. Οι σπουδαστές θα χωριστούν σε ομάδες και θα καλύψουν οικισμούς από όλη τη Γορτυνία.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, έχει συμφωνήσει με την Πρόεδρο της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, την καθηγήτρια κα. Ελένη Μαϊστρου, για την παραχώρηση στον Δήμο του πολύτιμου υλικού που διαθέτει η σχολή σχετικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Γορτυνίας. Οι εργασίες και οι επιστημονικές διατριβές που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή θα αναρτηθούν και σε ειδική ιστοσελίδα του Δήμου καθώς αποτελούν πολύτιμο αρχείο και πηγή άντλησης γνώσης για τις αναπλάσεις οικισμών που έχει εντάξει ο Δήμος στον στρατηγικό του σχεδιασμό.
Οπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, πάγια πολιτική του Δήμου είναι η ενίσχυση και στήριξη των προσπαθειών που συμβάλλουν στην διατήρηση και προστασία των παραδοσιακών μας οικισμών αλλά και στην προβολή και ανάδειξη της ιδιαίτερης παραδοσιακής μας αρχιτεκτονικής που είναι καθοριστικό συστατικό της πολιτιστικής μας φυσιογνωμίας και ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα της αναπτυξιακής ταυτότητας της Γορτυνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου