Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Γιορτάζει η Αγία Κυριακή στη Δημητσάνα


Τη Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 θα πραγματοποιηθούν στη Δημητσάνα, έδρα του Δήμου Γορτυνίας,  εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία της εορτής της Πολιούχου  Αγίας Κυριακής.
Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου δεν θα πραγματοποιηθεί.
Το  βράδυ της Παρασκευής 6 Ιουλίου θα τελεστεί Εσπερινός στην Αγία Κυριακή χοροοστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία.
Σημαντική θα είναι και η παρουσία της χορωδίας της Μητρόπολης Αθηνών. Μετά τον Εσπερινό θα γίνει λιτάνευση της Εικόνας στους δρόμους της Δημητσάνας με απόδοση τιμών από στρατιωτικό τιμητικό άγημα και τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης
Η Αδελφότητα Δημητσανιτών θα παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις στην διοργάνωση των οποίων συμμετέχει πολύ ενεργά.
Το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου θα επισκεφτεί τη Δημητσάνα και θα συμμετέχει στον εορτασμό,  αποστολή της Κοινότητας Κατωκοπιάς Κύπρου με επικεφαλής τον Κοινοτάρχη κ. Γεώργιο Μιχαηλίδη. Η αποστολή οργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κατωκοπιάς και από τον Ελληνικό Πολιτιστικό όμιλο Κυπρίων(Ε.Π.Ο.Κ) Ελλάδας, ενώ θα συνοδεύεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερύνειας κ. Χρυσόστομο.
Η Κοινότητα  Κατωκοπιάς και η Δημητσάνα είναι αδελφοποιημένες πόλεις με πράξη που έγινε 7/7/2010 στον πρώην Δήμο Δημητσάνας.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας και το Τοπικό Συμβούλιο Δημητσάνας θα υποδεχτούν και θα καλωσορίσουν την αποστολή των αδελφών Κυπρίων  της Κατωκοπιάς  στο Δημαρχείο, το απόγευμα της Παρασκευής.
Το Σάββατο 7 Ιουλίου, της Αγίας Κυριακής, θα γίνει Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη παρουσία επισήμων και των επισκεπτών από τη Κύπρο. 




Το βράδυ της Παρασκευής, μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα ακολουθήσει λαϊκό  πανηγύρι στη πλατεία της Δημητσάνας  που  οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Δημητσάνας.

2 σχόλια:

  1. Γειά σου Μαρίνα .

    Καλό καλοκαίρι, καλά να περνάτε και καλή δύναμη πάντα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλία σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
    Σου εύχομαι κι εγώ καλό καλοκαίρι!
    Καλά να περνάς εκεί στα βουνά της Ρούμελης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή