Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Τιμήθηκε η Επέτειος της Επανάστασης στην Ηραία


Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος καταθέτει στεφάνι
Από το Δήμο Γορτυνίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στους Ηραιάτες - Γορτύνιους αγωνιστές που κήρυξαν την Επανάσταση, υπό την αρχηγία των Δημητράκη και Γεωργάκη Πλαπούτα στις 20 Μαρτίου 1821, στη τοποθεσία «Αλώνι του Καλιντέρη» στο χωριό Μπέτσι (Αγιονέρι με τη σημερινή ονομασία), αφού πρώτα τέλεσαν δοξολογία στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλούμπα Γορτυνίας.
Σε μια ζεστή, ηλιόλουστη και ανοιξιάτικη μέρα, έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι της φορέων της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, και αρκετός κόσμος.





Μετά το τέλος της δοξολογίας στον Άγιο Γεώργιο στο Παλούμπα, εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από την Πρόεδρο της Αδελφότητας Παλουμπαίων κ. Ευθυμία Γκίνη. Ακολούθησε τρισάγιο στη προτομή του  Δημ. Πλαπούτα και κατάθεση στεφάνων.

 Η ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Παλούμπα Γορτυνίας.
 

 Η Πρόεδρος της Αδελφότητας Παλουμπαίων Ευθυμία Γκίνη, εκφωνεί πανηγυρικό στο ναό του Αγίου Γεωργίου.


 Δοξολογία στον Άγιο Γεώργιο.


 Τρισάγιο στο μνημείο των Πλαπουταίων στη πλατεία του Παλούμπα.




 Κατάθεση στεφάνου από τον Αντιδήμαρχο Γορτυνίας Διονύση Παρασκευόπουλο.


 Κατάθεση στεφάνου από τον Περιφ.Σύμβουλο Παναγιώτη Βαλασόπουλο.


 Απόγονοι της οικογένειας των Πλαπουταίων.

Η εκδήλωση  συνεχίστηκε στο Μνημείο των Αγωνιστών που βρίσκεται στο χωριό Αγιονέρι. Τελέστηκε τρισάγιο, χοροστατούντος του μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας, με τα γεγονότα της ιστορικής εκείνης εποχής, εκφώνησε ο φιλόλογος κ. Γεώργιος Βλάσης.
Παρέστησαν: Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γορτυνίας κ. Πέτρος Ζούνης, ο Περιφ. Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γορτυνίας κ. Διονύσης Παρασκευόπουλος και Μαρίνα Διαμαντοπούλου, οι Δημ. Σύμβουλοι Ελένη Θανοπούλου, Σταύρος Χριστόπουλος, Γιάννης Παπανάστου, Κώστας Αλβενιώτης, Κυριάκος Τσαφαράς, Κώστας Κουντάνης.
 Επίσης οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Λουτρών Ηραίας κ. Παναγώτης Κοροβέσης, Παλούμπα κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Ράφτη κ. Γεώργιος Μητρόπουλος,  Αγ. Ιωάννη κ. Γεώργιος Γκίκας, Λιοδώρας κ. Νικόλαος Τσιουμπρής, Σέρβου κ. Γιάννης Ρουσιάς, Ψαρίου κ. Βασίλειος Λιακόπουλος, Κοκκινοράχης κ. Χρήστος Νικολόπουλος, Οχθίων κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος.
Ακόμα οι πολιτευτές  κ. Παναγιώτης Καρβελάς και Αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης, ο κ. Μαρίνος Τσίρμπας και ο κ. Κώστας Βλάσης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγιονεριτών κ. Καλιντέρης καθώς και εκπρόσωποι άλλων πολιτιστικών συλλόγων.
Παρέστησαν επίσης απόγονοι της οικογένειας των Πλαπουταίων και κατέθεσαν στεφάνια.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο που απέδωσαν όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι.


  Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας με τους ιερείς τελούν το τρισάγιο στη μνήμη των Αγωνιστών στου "Καλιντέρι το αλώνι"  στο Αγιονέρι.





Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιάννης Γιαννόπουλος, Πέτρος Ζούνης.





 Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος απευθύνει χαιρετισμό.


 Ο Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου Πέτρος Ζούνης.


 Η Αντιδήμαρχος Γορτυνίας Μαρίνα Διαμαντοπούλου.


 Ο φιλόλογος Γεώργιος Βλάσης εκφωνεί τον Πανηγυρικό της ημέρας.


 Ο Μαρίνος Μπουρνάς-Πλαπούτας, απόγονος των Πλαπουταίων καταθέτει στεφάνι.
 

 Το Μνημείο των Αγωνιστών στο Αγιονέρι Γορτυνίας δαφνοστεφανωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου