Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Αποτελέσματα 38ου Διαγωνισμού δημοτικού τραγουδιού στα Λαγκάδια Γορτυνίας

Στα όμορφα και ιστορικά Λαγκάδια Γορτυνίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, ο 38ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού  που διοργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας. Αρκετά μεγάλη ήταν η προσέλευση των θεατών όπως επίσης και η παρουσία των εκπροσώπων φορέων, δημοτικών και τοπικών αρχών. Παρόντες ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας  Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο  εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γεώργιος Ρουμελιώτης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Γορτυνίας Πέτρος Ζούνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και μέσων ενημέρωσης.


  Χορηγοί επικοινωνίας η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, η ΕΡΑ Τρίπολης, Πάτρας, Πύργου, Καλαμάτας. Τα τηλεοπτικά κανάλια SUPER B και Αρκαδική Τηλεόραση κατέγραψαν την εκδήλωση. Επίσης παρόντες ήταν ο εκδότης της εφημερίδας "Γορτυνία" Κώστας Καλύβας και του ''Αρκαδικού Κήρυκα" Ηλίας Τσαρμπόπουλος.
Η σκηνή διακοσμήθηκε με υπέροχα φυτά που πρόσφερε ευγενικά η επιχείρηση "ΚΗΠΟΕΦΟΔΙΑ-Ι. ΤΡΟΥΠΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ" από τη Τρίπολη.
Τη παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η γνωστή δημοσιογράφος, εκ Γορτυνίας καταγόμενη (Λουτρά Ηραίας) Πηνελόπη Γαβρά. Τη καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχε ο μουσικός-τραγουδιστής και ερευνητής του αυθεντικού δημοτικού τραγουδιού, εκ Γορτυνίας καταγόμενος (Σαρλέϊκα Ηραίας) Κώστας Παυλόπουλος.
 Τη κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Βασιλική Παναγιωτοπούλου λαογράφος-καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Περικλής Παπαπετρόπουλος καθηγητής ταμπουρά και μουσικής, Γρηγόρης Κακούρης μουσικός-καθηγητής. Το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου ΕΛ.ΠΑ.Χ.Ο με χοροδιδάσκαλο το Γιώργο Φραγκάκη χόρεψε παραδοσιακούς χορούς απ' όλη την Ελλάδα.
Διαγωνίστηκαν 19 άτομα απ’ όλες τις ηλικίες στο δημοτικό τραγούδι και στο παραδοσιακό όργανο. Δόθηκε ένα βραβείο σε κάθε κατηγορία που αντιστοιχεί στο ποσό των 500 ευρώ.
Το  βραβείο στη κατηγορία καλύτερης εκτέλεσης  δημοτικού τραγουδιού  για ενήλικες δόθηκε στο Δημήτριο Καραχάλιο, 19 ετών φοιτητή Φιλολογίας, από το Άστρος Κυνουρίας για το τραγούδι: «Απόψε τα μεσάνυχτα»(Σινασός Μ.Ασίας).
Το  βραβείο στη κατηγορία καλύτερης εκτέλεσης  δημοτικού τραγουδιού  για νέους έως 18 ετών δόθηκε στις αδελφές Γεωργία και Παναγιώτα Συριοπούλου 8 και 10 χρονών αντίστοιχα, από τη Τρίπολη για το τραγούδι: «Αηδόνι εκελάηδαγε».
Το  βραβείο στη κατηγορία καλύτερης εκτέλεσης μουσικού οργάνου δόθηκε στο Χρήστο Χάρη με καταγωγή από την Ήπειρο που διαγωνίστηκε στο κλαρίνο για το μουσικό κομμάτι "Κλάματα".
Το  βραβείο στη κατηγορία για το σπάνιο και ανέκδοτο τραγούδι δόθηκε στην Ανέτα Γεωργουλοπούλου από την Ηλεία για το τραγούδι "Πήρα την ακροθαλασσιά".
Τα βραβεία ανακοίνωσε η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, η καθηγήτρια Βασιλική Παναγιωτοπούλου
 και τα έδωσαν ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γεώργιος Ρουμελιώτης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λαγκαδίων Παναγιώτης Τσαφαράς.
 Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

 Η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά στη παρουσίαση του διαγωνισμού.

  Κώστας Παυλόπουλος


Η ορχήστρα: Από αριστερά ο Γιάννης Παυλόπουλος βιολί, ο Θοδωρής Τασούλας κλαρίνο, ο Κώστας Παπαπροκοπίου λαούτο και ο Γιάννης Γευγελής κρουστά.



  Η κριτική επιτροπή. Από αριστερά Περικλής Παπαπετρόπουλος, Βασιλική Παναγιωτοπούλου, Γρηγόρης Κακούρης.

Οι βραβευμένες Γεωργία και η Παναγιώτα Συριοπούλου 8 και 10 ετών αντίστοιχα.

 Όλοι οι θεατές παρακολουθούν με ενδιαφέρον την εκδήλωση.


 Το χορευτικό συγκρότημα ΕΛ.ΠΑ.Χ.Ο χορεύει κρητικούς χορούς.

Ο βραβευθείς Δημήτρης Καραχάλιος. 
Στιγμιότυπο από την  επιλογή των υποψηφίων το πρωί της ίδιας μέρας.

Ο βραβευθείς Χρήστος Χάρης. Στιγμιότυπο από την επιλογή υποψηφίων.

Ο χοροδιδάσκαλος και πρωτοχορευτής Γιώργος Φραγκάκης με το συγκρότημα του σε χορούς της Δωδεκανήσου.


 Το χορευτικό συγκρότημα συνοδεύουν οι: Μάρκος Κατσιγιάννης λύρα και Κων/νος Μωραϊτης λαούτο


Καλαματιανός χορός

Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο της εκδήλωσης

5 σχόλια:

  1. Για άλλη μια φορά με κέρδισε η μεγάλη φωτογραφία στην προμετωπίδα του blog. Πάντα έτσι Μαρίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρίνα σε χαιρετώ και πάλι. Όταν ο χρόνος σου, σου επιτρέψει γράψε δύο κουβέντες για τη σπηλιά του Γιαννακούλια στο Γκουρέικο φαράγγι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Ευρυτάνα, έκανα ανάρτηση όπως θα δεις, το άρθρο-τεχνική έκθεση των ειδικών που εξερεύνησαν τη Σπηλιά Γιαννικούλια ή Γιαννακούλη στα πλαίσια πεζοπορίας του Ορειβατικού συλλόγου "Γκούρα" όπου δραστηριοποιούμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Διαμαντοπούλου ,μήπως μπορείτε να με φέρετε σε επαφή με τον φοιτητή -τραγουδιστή .Καραχάλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kyriakosvita
    Στείλε μου μήνυμα στην διεύθυνση magio.diam@gmail.com και θα μιλήσουμε πως θα σας φέρω σ΄επαφή. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή