Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ "ΓΚΟΥΡΑ"

φωτό:Βουνό Αρτοζήνος

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΙΑΣ «Η ΓΚΟΥΡΑ» ΕΔΡΑ: ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2008 e-mail: omilos.gkoura@gmail.com ΔΙΕΥΘ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΑΛΙΑΚΜΟΝΟΣ 25, ΙΛΙΟΝ 13122 ΤΗΛ.2102626238, 6972748131

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ «Η ΓΚΟΥΡΑ» οργανώνει την εκδήλωση:

«ΣΤΑ ΣΤΑΝΟΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΟΖΗΝΟΥ»
στο βουνό «ΑΡΤΟΖΗΝΟΣ»
και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου 2010, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.30 π.μ. το α΄ μέρος και 11.30 π.μ. το β’ μέρος στην τοποθεσία Άγιος Δημήτρης(θέση του κατεστραμμένου από τους Τούρκους χωριού Αρτοζήνος) πάνω στο βουνό Αρτοζήνος, απ’ όπου ξεκινά το Φαράγγι της Γκούρας πλησίον των χωριών Σέρβου και Λυκούρεση Ηραίας Αρκαδίας.



ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
περιλαμβάνει:
Α΄ μέρος: Πεζοπορία στο φαράγγι της Γκούρας από τη θέση «Πηλός» στις παρυφές του βουνού Αρτοζήνος μέχρι το Λυκουρεσέϊκο γεφύρι. Ώρα εκκίνησης πεζοπορίας 9.30 π. μ. Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να λάβουν μέρος στη πεζοπορία στο φαράγγι, θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν σε εύκολη διαδρομή πάνω στο βουνό και κατόπιν να συμμετέχουν στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης στον Αγιοδημήτρη. Θα συμμετέχει και η Ομοσπονδία Φυσιολατρικών Ορειβατικών Σωματείων Ελλάδος.
Β΄μέρος: Επιστροφή με αυτοκίνητα στο σημείο εκκίνησης όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ώρα 11.30π.μ. η οποία περιλαμβάνει:
1) Λειτουργία στον Άγιο Δημήτρη & Αρτοκλασία.
2) Ομιλία-αναφορά στο ιστορικό χωριό Αρτοζήνος και τιμητική βράβευση απογόνων της Οικογένειας Κομνηνού που έλκουν την καταγωγή τους από το εν λόγω χωριό.
3) Ομιλία-αναφορά στη παλιά συνήθεια των τσελιγκάδων να ανεβάζουν τα κοπάδια τους την Άνοιξη στα στανοτόπια του Αρτοζήνου και τιμητική βράβευση ενδεικτικά τριών τσοπάνηδων, θέλοντας έτσι ο Όμιλος να τιμήσει όλους όσους παραμένουν στη περιοχή και «φυλάττουν Θερμοπύλας».
4) Φαγητό στην εξοχή.(Τιμή συμμετοχής στο φαγητό 10 ευρώ το άτομο)

Δηλώσεις συμμετοχής & Πληροφορίες:
τηλ. 2106013643, 6973824782
2102626238, 6972748131
E-mail: omilos.gkoura@gmail.com

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Οδηγίες για την προσέλευση των εκδρομέων:
Από το χωριό Καρκαλού πάνω στο δρόμο Τρίπολης-Πύργου, στρίβουμε αριστερά προς Δημητσάνα και περνώντας το γεφύρι στρίβουμε δεξιά για χωριό Σέρβου. Διανύοντας αυτό το δρόμο, περνάμε το χωριό Μαλάσοβα(Αγ.Αθανάσιος) και στα 7,5 χιλ. περίπου από το γεφύρι συναντάμε την τοποθεσία «Γριάς ο σωρός» όπου υπάρχει στα δεξιά ιστορ. Μνημείο.
Περνώντας το μνημείο, στα 150 μέτρα περίπου, στρίβουμε στο χωματόδρομο αριστερά και προχωράμε για το σημείο της εκδήλωσης διανύοντας μήκος χωματόδρομου 1600 μ. Συνολικό μήκος από Καρκαλού έως τοποθεσία της εκδήλωσης περίπου 11,5 χιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου