Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Σπαράγγια άγρια ομελέτα






παραδοσιακή συνταγή της Γορτυνίας

Προτείνω ένα φαγητό απλό, παραδοσιακό με πρωτογενή υλικά πλην όμως νόστιμο. Η φιλοσοφία μου είναι ότι πρέπει να επιστρέψουμε στη φύση και στις απλές συνταγές των προγόνων μας όσο είναι αυτό δυνατόν. Να τρώμε φαγητά με μη επεξεργασμένα υλικά για το καλό της υγείας μας.
Οι γεύσεις ενός τόπου είναι στοιχείο πολιτιστικής ταυτότητας.
Yλικά:
Άγρια σπαράγγια από το δάσος 200γρ.
3 αυγά(αν είναι δυνατόν χωριάτικα).
Αν είμαστε τυχεροί και βρούμε άγρια σπαράγγια στο δάσος μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε μια πεντανόστιμη ομελέτα.
Είναι φρέσκα βλαστάρια ενός αγκαθωτού μικρού θάμνου που φυτρώνει μέσα στα δάση πουρναριών την Άνοιξη(κυρίως τον Απρίλιο) στη πατρίδα μου την Γορτυνία. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και σε άλλες περιοχές.
Παίρνουμε τα σπαράγγια, τα ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση για να φύγουν τυχόν ζουζούνια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Κατόπιν βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι και προσθέτουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαραθούν. Δεν τ’ αφήνουμε πολλή ώρα γιατί θα καούν. Χτυπάμε τ’ αυγά, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα σπαράγγια.
Αφού ψηθεί η ομελέτα τη βγάζουμε στο πιάτο και την αλατοπιπερώνουμε.
Είναι πάρα πολύ νόστιμη!

Περισσότερες παραδοσιακές συνταγές της Γορτυνίας έχουν αναρτηθεί στο site:
http://www.kokkinorachi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου